Berlin’de Abdullah Öcalan için yapılan yürüyüşe polis saldırısı

Almanya’nın başkenti Berlin’de “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında gerçekleştirilmek istenen yürüyüş Alman polisinin engellemelerinden dolayı yapılamadı.

10 Ekim tarihinde dünyanın dört bir yanında yapılan açıklamalar ile başlatılan “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav-Berlin bir yürüyüş organize etti. Yürüyüşten önce Kurdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından kısa konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek, Türkiye cezaevlerinde başlatılan açlık grevi direnişleri selamlandı. 


Eylemde Nav-Berlin eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz bir konuşma yaparak, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmadığı sürece Kürt Halkı ve Ortadoğu halkları için hiçbir zaman iyi günler olmayacaktır. Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmayana dek bu yürüyüşlerimizden, etkinliklerimizden geri durmayacağız. Uluslararası komploda yer alan zihniyeti hiçbir zaman unutmayacağız. Bu zihniyet bugün de burada Sayın Öcalan için yaptığımız yürüyüşte de yasaklamalar gerçekleştiriyor. Bu yasaklamaların karşısında hiçbir zaman geri adım atmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Kurdistanlıların yürüyüşü, “Bijî Serok Apo” sloganları ve Abdullah Öcalan posterleri bahane edilerek durduruldu. Eylemciler polisin saldırısını oturma eylemi gerçekleştirerek protesto etti.