YPJ savaşçısı Botan şehit düştü

YPJ savaşçısı Mizgîn Botan’ın geçirdiği trafik kazasında şehit düştüğü açıklandı.

YPJ Genel Komutanlığı, savaşçısı Rojda Kayner'in (Mizgin Botan) şehadetine ilişkin şunları belirtti:

"Ulusal birlik ruhunu ve halkların birlik ruhunu pekiştiren Rojava Kadın Devrimi, birçok kahraman kadın ve erkeğe sığınak oldu. Kürdistan'ın ve dünyanın her köşesinde gençler devrimin saflarına katıldı. Bu kutsal topraklar, iktidarlardan kurtulmak ve yeni bir hayat için büyük bir umut ve fırsat yaratmıştır. Kobanê direnişi de bu temelde Kürt halkının ve bölgenin kaderini değiştirmiş, özgürlük meşalesini yükselten gençler için en somut adımı atmıştır. Böylece mevcut tüm sınırlar ortadan kalktı ve gençler devrimin saflarına katıldı.

Mizgin Botan olarak da bilinen arkadaşımız Rojda Kayner yurtsever bir ailede büyüyerek Cizira Botan'da Direniş alanından özgürlük saflarına katıldı. İşgale asla teslim olmayan dirençli Botan kültürü, Mizgin gibi yoldaşlar doğurdu. Mizgin yoldaş genç bir komutan olarak tüm görevlerini üstlendi. DAİŞ çeteleri Kobanê'ye saldırdığında Heval Mizgin bu vahşete karşı yiğit bir kadın olarak ayağa kalktı ve 2014 yılında YPJ saflarına katıldı. Mizgin yoldaş, DAİŞ ile mücadelede önemli bir rol ve misyon üstlendi. Nefes aldığı her an halkı için amansız bir mücadele yürüttü. Genç yaşında toprağının ruhuyla görevlerini sonuna kadar yerine getirmiştir. Kadın Savunma Birlikleri'nin genç bir komutanı olarak devrimci halk savaşı stratejisinde kendisini güçlendirmiş, bu deneyim ve verilerle yoldaşlarını eğitmiştir. Mizgin yoldaş taktik ve strateji anlamında derin bir anlayışa sahip olup, her türlü saldırıya karşı hukuki koruma doğrultusunda profesyonellik düzeyinde yeniden inşa etme görevlerini yerine getirmiştir. Bu temeller üzerinde askeri alanda kısa sürede emsalsiz bir eser ortaya koydu. Her insanın kendine özgü bir yaşam biçimi vardır, varlığını anlamlı kılar. Mizgin yoldaş alçakgönüllü bir tavırla varlığını idrak edecek mertebeye ulaşmış arkadaşlarımızdan biriydi.

Mizgin Botan arkadaşımız görevdeyken geçirdiği kaza sonucu 29 Ocak 2023 tarihinde şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Öncelikle Mizgin yoldaşın ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileriz. Kadın Savunma Birlikleri olarak şehit yoldaşlarımızın tüm hayallerini gerçekleştirme taahhüdümüz var. Şehit yoldaşlarımıza olan bağlılığımız mücadelemizi yükseltmektir.

KİMLİK BİLGİSİ

YPJ savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

 

Kod Adı: Mizgin Botan

Adı ve Soyadı: Rojda Kaynar

Anne Adı: Halime

Baba Adı: Abdullah

Şehadet Tarihi ve Yeri: 29.01.2023 Eyn İsa”