İngiliz ordusu bir üniversitede müdahalede bulundu

İngiliz ordusu ve polisi, ülkenin kuzeyindeki Trafford’da bir üniversitede müdahalede bulundu.

Manchester polisi tarafından yapılan açıklamada, bir ihbar üzerine İngiliz polisi ve askerinin Trafford’da bir üniversitede müdahale başlattı. Bomba imha uzmanları da olay yerine gitti.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Manchester’dan Pazartesi akşamı bir konser salonuna düzenlenen saldırı ardından olağanüstü güvenlik alarmına geçildi. İntihar saldırısında 22 kişi hayatını kaybetmiş, 60’tan fazlası yaralanmıştı.

Bin dolayında asker Kraliyet Sarayı, Downing Street ve Parlamento’yu korumak için görevlendirildi. Bu alanlara halkın girişi durduruldu. Bununla birlikte 3 bine yakın asker de her an müdahaleye hazır pozisyona getirildi. Bu askerler, polis komutasında hareket edecekler.

TEK BAŞINA HAREKET ETMEDİ

Başbakan Theresa May, saldırganın Birleşik Krallık’da doğan Salman Ramadan Abedi olduğunu açıkladı.  İçişleri Bakanı Amber Rudd, saldırganın güvenlik servislerince tanındığını ve muhtemelen tek başına hareket etmediğini bildirdi.

Manchester polis şefi Ian Hopkins de soruşturmada, canlı bomba etrafında bir ağın olduğunun açıklığa kavuştuğunu söyledi. Hopkins, bu saldırının öncekilere göre daha gelişkin olduğunu belirtti.

DOKUZ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırı ardından Birleşik Krallık’ta yedi, Libya’da iki kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında saldırganın babası ve kardeşi de var.