İran'dan Bahreyn'deki saldırıya tepki

Bahreyn'de rejimin Şiilere yönelik saldırısına tepki gösteren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif, "Bu saldırı Trump’ın Riyad’da diktatörlerle sıcak ilişkisinin elle tutulur sonucudur" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Bahreyn'de polisin Şii eylemcilere düzenlediği kanlı saldırılara tepki gösterdi.

Bahreyn'de Şii din adamı Şeyh İsa Kasım destekçilerinin düzenlediği protesto eylemine polisin yaptığı saldırılar sonucu en az 5 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Saldırılara resmi Twitter hesabı üzerinden tepki gösteren Zarif, "Bu saldırı Trump’ın Riyad’da diktatörlerle sıcak ilişkisinin elle tutulur sonucudur. ABD Cumhurbaşkanının diktatörlerle Riyad’daki sıcak temaslarının ilk sonucu: Bahreyn’de barışçıl yürüyüşe ölümcül saldırı. Google’da araştırınız" diye yazdı.

Bahreyn'in başkenti Mename'deki protesto eylemlerinin fitilini ise yerel mahkemenin Şii din adamı, Şeyh İsa Kasım'a verdiği bir yıl hapis cezası ve mallarına el konulması kararı ateşlemişti.

Başkent Manama yakınlarındaki Diraz kentinde sokağa çıkan halka polis saldırmış ve saldırılarda en az 5 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi ise yaralanmıştı.

Nüfusun çoğunluğunu Şii Arapların oluşturduğu Bahreyn'de 2011 yılındaki ayaklanmada 93 Şii yaşamını yitirmişti. 2014’te de ülkedeki Sünni emirlere karşı başlayan ayaklanmada da 80’in üzerinde gösterici ve polis hayatını kaybetmişti.