İran istihbaratı Tahran saldırganlarının kimliğini açıkladı

Tahran saldırganlarından 5'inin kimlik bilgilerini açıklayan İran İstihbarat Bakanlığı, saldırganların İran vatandaşı olduğunu duyurdu.

İran İstihbarat Bakanlığı, Tahran saldırganlarının İran nüfusuna kayıtlı olduğunu belirterek, kimlik bilgilerini paylaştı. İran İtlaat (İstihbarat) Bakanlığı, Tahran'da dün parlamento binası ve İran dini liderlerinden Ayetullah Humeyni'nin mezarına saldıran kişilerin İran vatandaşı olduğunu açıkladı.

Saldırganların İran'da farklı tarihlerde DAİŞ'e katıldığını ve Musul ile Rakka'da savaştıktan sonra geçtiğimiz yıl Ebû Eyşe isimli bir çetebaşı komutasında İran'a döndüğünü belirten İtlaat Bakanlığı, Ebû Eyşe isimli kişinin daha sonra kaçtığını iddia etti.

Bakanlık, saldırganların Ramin, Siryas, Feridûn, Keyyum ve Ebû Cehad isimli kişiler olduğunu, ancak "güvenlik nedeniyle" soyadları ile nüfusuna bağlı oldukları ilin bilgilerinin paylaşılmayacağını belirtti. Açıklamada şüpheli bir kadının ise gözaltında olduğu belirtildi.

Tahran'daki saldırılarda 6 kişinin öldürüldüğü açıklanmıştı. Öldürüldüğü belirtilen bir kişinin isminin açıklanmaması ise dikkat çekti.