İran, Trump'ın mesajını reddetti

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Trump'ın Tahran saldırılarına ilişkin yayımladığı mesajına "tiksindirici" diyerek, reddetti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'da dün yaşanan DAİŞ saldırıları sonrası yayımladığı mesaja İran'dan tepki geldi. İran Dışişleri Bakanı Cewad Zarif, Trump’ın Tahran saldırısı için başsağlığı mesajını reddetti.

Twitter hesabı üzerinden Trump'a yanıt veren Zarif, "Beyaz Saray’dan tiksindirici beyan… İran halkı ABD’nin bu tür dostluk iddialarını reddediyor” paylaşımında bulundu.

Trump, dün Tahran'da 13 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan DAİŞ saldırıları için yayımladığı mesajında İran için "teröre destek veren ülke" ifadesini kullanmıştı. Mesajında "İran halkı için dua ettiğini" söyleyen Trump, "Teröre destek veren ülkelerin, terörün yaydığı kötülüğün kurbanı olma riskini taşıdığının altını çiziyoruz" demişti.

Tahran'dan dün sabah parlamento binası ve İran dini liderlerinden Ayetullah Humeyni'nin mezarına yapılan saldırılarda 13 kişi yaşamını yitirmiş, 42 kişi ise yaralanmıştı. Saldırıları DAİŞ, üstlenmişti.