İsviçre Dışişleri Bakanı görevinden ayrılacağını duyurdu

İsviçre’nin deneyimli Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, 31 Ekim 2017’de görevinden ayrılacağını duyurdu.

Sakin tavırları ve ortaya koyduğu başarılı çalışmaları ile İsviçreli bütün siyasi partilerin desteğini alan İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burrhalter, İsviçre Federal Konseyi’ne sunduğu istifa mektubunun ardından bugün düzenlediği basın toplantısıyla 31 Ekim 2017 tarihinde görevinden ayrılacağını duyurdu.

‘YENİ BİR YAŞAMA İHTİYACIM VAR’

Siyasetten çekilme kararının altında siyasi bir neden olmadığını dile getiren deneyimli bakan, İsviçre Federal Konseyi’ne sunduğu istifa mektubunda istifa gerekçesini şu şekilde özetledi: “Son 8 yılı İsviçre Federal Konsey’de olmak üzere uzun yıllardan sürdürdüğüm siyasetteki aktif görevimin ardından bugün artık yaşamımın kalan kısmında yeni bir sayfa açmak istiyorum.”

KÜRT SORUNUNDA BARIŞÇIL ÇÖZÜMDEN YANAYDI

Kürt sorunu yakından takip eden deneyimli siyasetçi Burkhalter, konuya ilişkin yaptığı her konuşmasında Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini inanan bir siyasetçiydi. Yine birçok defa yaptığı konuşmalarda tarafların istemesi dahilinde İsviçre'nin Kürt sorunun çözümünde gözlemci rol oynayamaya hazır olduğunu açıklamıştı.

BURKHALTER KİMDİR?

Neuchâtel doğumlu olan Bakan Burkhalter, Neuchâte Üniversitesinde ekonomi politik okudu. 16 Eylül 2009 tarihinden beridir İsviçre Federal Konsey üyesi olan Burkhalter, 2009-2011 tarihleri arasında İsviçre İçişleri Bakanlığı, 2012 yılından beridir de İsviçre Dışişleri Bakanı olarak görev yapıyor.

Burkhalter görev yaptığı 8 kişilik İsviçre Federal Konseyi içerisinde Dışişleri Bakanlığı görevinin yanı sıra aynı 2014-2015 yılları arasında İsviçre Devlet Başkanlığı görevini de yürüttü. Sakin tavrı ve mütevazi yaşamıyla tanınan Burkhalter, farklı görüşlerden her İsviçrelinin sevdiği siyasetçilerden birisi.