AB’den 100 bin gence insani yardım pratiği programı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Eylül ayında ilan edilen ve insani projelerde 100 bin gencin çalışmasını hedefleyen program start aldı.

Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker tarafından 14 Eylül’de duyurulan AB Dayanışma Ordusu adlı program kapsamında 18-30 yaş arası gençlerin insani projelerde çalışmasını hedefliyor.

Program kapsamında gençler, insani krizlere müdahale amaçlı oluşturulan projelerde gönüllü olarak çalışabilecek. Gençlere ayrıca söz konusu projelerde ücretli olarak çalışma imkanı da tanınacak.

Bu kapsamda yerel ve ulusal kuruluşlar ile insani yardım kuruluşları veya şirketlerin insani krizlere müdahale amaçlı projelerinde gençlere daha fazla yer verilecek.

Dayanışma Ordusu adlı programın hedefleri arasında ‘dayanışmayı yaşamak’, ‘toplumsal, çevresel ve doğal afetlerle bağlantılı sorunlara çözüm bulunmasına katkı sunmak’ ve ‘gençlerin yardıma ihtiyaç olan bölgelerde angaje olmalarını sağlamak’ bulunuyor.

Gençlerin 18 yaşından itibaren dahil olabilecekleri projelere katılım başvurusunu 17 yaşından itibaren yapmaları da mümkün olacak. Başvuran gençlerin 2 ila 12 ay arasında çalışabilmesini öngören program sayesinde 2020 yılına kadar 100 bin gencin çalışabilmesi hedefleniyor.