ABD Suriye çölündeki askeri varlığını arttırdı

Amerikan birliklerinin, Suriye çölündeki varlığını genişlettiği bildiriliyor.

Bu gelişmenin Amerikalılar ile Suriye rejiminin desteklediği güçler arasında karadan doğrudan bir çatışma riskini arttırdığı belirtiliyor.

Amerikalı özel kuvvetler, geçen yıldan bu yana Suriye'nin Irak ile olan sınırındaki El Tanf'da konuşlanmış bulunuyor.

Amerikalı güçler desteklediği silahlı gruplarla, bölgede DAİŞ çetelerinin elindeki alanların alınmasını amaçlıyor.

Reuters'ın bölgedeki güvenlik servislerine dayandırdığı haberine göre, Amerikan ordusu kısa bir süre önce Ürdün'den El Tanf üssüne kamyona monteli uzun menzilli yeni bir roket atar getirdi.

Amerikan güçlerinin ayrıca El Tanf'ın 60 ila 70 kilometre kuzey doğusundaki Zakf'a ikinci bir üs kurduğu bildiriliyor. DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Ryan Dillon, Amerikalıların yeni bir üs kurduğu iddiasını yalanladı.

Dillon, buna karşın koalisyon güçlerinin El Tanf civarında birkaç günden birkaç haftaya varan süreler içerisinde zaman zaman devriye gezdiğini ve isyancıları eğittiğini söyledi. Dillon, El Tanf'da, geçici bir üs olarak bir garnizonlarının olduğunu sözlerine ekledi.

Reuters'a konuşan kaynaklar, Amerikan güçlerinin El Tanf bölgesine 100 kilometre mesafeye varan devriyeler gerçekleştirdiğini bildirdi.

Hem El Tanf hem de de Zakf'daki üslere yeni özel birliklerin gelmeye devam ettiği ve Washington'un desteklediği gruplara silah teslimatı yaptığı belirtiliyor.