ABD: Suriye’deki Rus askeri sayısı 4 bine çıkarıldı

Amerikan istihbarat ve askeri kaynakları, Rusya’nın Suriye’deki asker sayısını 4 bine çıkardığını iddia ediyor.

Amerikan istihbarat ve askeri kaynakları, Rusya’nın Suriye’deki asker sayısını 4 bine çıkardığını iddia ediyor.

Rusya’nın Suriye’de bombardımanlara başladığı Eylül ayı sonunda 2 bin kadar askerinin olduğunu belirten Amerikalı yetkililer, bu sayının hali hazırda iki katına çıkarıldığını savunuyorlar.

Aynı yetkililer, Rus askeri varlığının Suriye ordusuna destek amaçlı olduğunu, ancak bunun muhaliflere karşı savaşta herhangi bir ilerlemeye yol açmadığı görüşündeler. İsmi açıklanmayan yetkililer, Amerikan istihbarat kaynaklarına dayandırdıkları bilgilerde, Rus askerlerinin Suriyeli muhalif gruplara karşı savaşta kayıplar verdiğini, ancak  ne kadar kaybın olduğunu bilmediklerini de savundular.

Konuya ilişkin bilgisine başvurulan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki askeri birlikleri ve sayısı hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Yine Kremlin’den yapılan açıklamada ise, Suriye ordusuna danışmanlık görevi yapan Rus askerlerinin varlığı kabul edildi. Ancak Kremlin, Rus askerlerinin Suriye’de başta DAİŞ ve El Nusra gibi çete örgütler olmak üzere muhaliflerle yaşanan çatışmalara direkt olarak katıldığını reddediyor.