Afgan güçleri, bir ilçeyi Taliban hareketinden geri aldı

Afgan güvenlik güçleri, Kunduz bölgesinde Taliban hareketinin eline geçen bir ilçeyi geri aldı.

Yetkililer tarafından verilen bilgilere göre Afgan güçleri Salı sabahı Kalai Zal ilçesine operasyon başlattı. Kalai Zal, Kunduz’un kuzey batısında yer alıyor.  Operasyonda ilçe kaymakamlık binası, polis karakolu ve diğer sektörlerin geri alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, Kalai Zal’ın kontrol altında olmayan alanlarında geniş bir operasyonun sürdürüldüğünü açıkladı.

Talibanlar Tacikistan ile sınırı olan Kalai Zal bölgesini 6 Mayıs günü kontrol altında almıştı.  Kunduz’un merkezi Afgan güçlerinin denetiminde olsa da dış mahallelerde Talibanların hakimiyeti var.

Kunduz’da da çatışmaların yaşandığı bildiriliyor. Hükümet güçleri kente giden temel otoyolu açmaya çalışıyor. Bu yol mayınlar ve el yapımı bombalarla felç edilmiş durumda.

Kunduz, Taliban hareketinin temel hedefleri arasında yer alıyor. Talibanlar son iki yıl içerisinde bu kenti iki kez almayı başardı ancak birkaç günlük çatışmalar ve hava bombardımanlarından sonra geri çekildi.

Amerikalıların tahminlerine göre Afgan hükümeti mevcut durumda ülkenin sadece yüzde 60’ında kontrolü sağlayabiliyor. Diğer kısımlar Talibanların denetiminde bulunuyor.