Alaska ve Washington eyaletlerinde Sanders önde çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde Demokrat Parti’deki ön seçim yarışı devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde Demokrat Parti’deki ön seçim yarışı devam ediyor. Gençler ve kadınlar arasında oldukça popüler olan Bernie Sanders, Alaska ve Washington’daki delegelerin çoğunu kazanmayı başardı. 

CNN ve MSNBC televizyonlarının verdiği sonuçlara göre Alaska’daki ön seçimlerde Bernie Sanders delegelerin yüzde 79’unun desteğini alırken, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton  yüzde 21’de kaldı. Washington eyaletindeki ön seçimde ise Sanders delegelerin yüzde 76’sının desteğini aldı. 

İki eyaletteki seçimlerden önce Clinton’un toplam delege sayısı bin 690 iken, Sanders’in desteğini aldığı delege sayısı 946 idi. Demokrat Parti’nin adayının belirlenmesi için ise en az 2 bin 382 delegenin desteği gerekiyor. 

Yapılan değerlendirmeler, Hillary Clinton’un ön seçimlerde daha avantajlı olduğunu gösteriyor. Her ne kadar Bernie Sanders birçok küçük eyalette avantajlı görünse de, delege sayısının fazla olduğu New York, Pensilvanya ve Maryland gibi büyük eyaletlerdeki delegelerin Clinton’dan yana olduğu bildiriliyor. 

25 delege için seçimlerin yapıldığı Hawai’deki sonuçlar ise henüz kesinleşmedi.