Alman Cumhurbaşkanı: Bu bir savaş değil, insanlık testi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Covid-19 pandemisine ilişkin yaptığı açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı’nın aksine “bu bir savaş değil, ama insanlık testi” dedi.

Nadir televizyon konuşmalarından birini yapan Steinmeier, “Hayır, pandemi bir savaş değildir. Uluslar başka uluslarla, askerler başka askerlerle karşı karşıya gelmiyor. Bu, insanlığımızın bir testidir” dedi.

Bu krizin insanların “en iyi ve en kötü yanlarını” ortaya çıkardığını belirte Alman Cumhurbaşkanı, vatandaşlarına seslenerek, “İçimizde daha iyisinin olduğunu başkalarına gösterelim” diye belirtti.

Steinmeier, “Ve lütfen, bize bunu Avrupa’da da gösterin” derken, komşuları da güçlü ve sağlam çıkmazsa Almanya’nın da bu krizden güçlü ve sağlam çıkamayacağını kaydetti.

Alman Cumhurbaşkanı, “Biz, Almanlar, sadece Avrupa’da dayanışma örneği göstermeye davet edilmedik, bunu yapma zorunluluğumuz var” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mart ortasında yaptığı açıklamada pandemiye karşı savaşta olduklarını belirterek evde kalma uygulamalarını tüm toplumu kapsayacak şekilde genelleştirmişti.