Alman Kızılhaç’ı: Mülteciler için gönüllü ve çalışanlar yetersiz kalacak

Geçtiğimiz yıl yüz binlerce mültecinin giriş yaptığı Almanya’da mültecilere yardım eden çalışan ve gönüllüler yetersiz kalıyor.

Geçtiğimiz yıl yüz binlerce mültecinin giriş yaptığı Almanya’da mültecilere yardım eden çalışan ve gönüllüler yetersiz kalıyor. Alman Kızılhaç Örgütü, ilkbahar ve yaz aylarındaki mülteci artışı nedeniyle eyalet yönetimlerine ve işverenlere yardım çağrısı yaptı. 

Dpa haber ajansına konuşan Alman Kızılhaç Örgütü (DRK) Başkanı Rudolf Seiters, 25 bin kadar çalışan ve gönüllünün mültecilere verdikleri hizmetleri sağlamaya yetmeyeceğini söyledi. İlkbahar ve yaz aylarında gelecek mültecilere yardım edilebilmesi için daha fazla gönüllüye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Seiters, eyalet yönetimlerine yardım çağrısı yaptı. 

DRK Başkanı’nın verdiği bilgilere göre, Almanya genelindeki mülteciler için toplamda 490 kadar acil yardım merkezi hazır bulunurken, buralarda toplam 141 bin mülteciye hizmet veriliyor. Ancak bu merkezlerin 160 bin kişi kapasitesi var ve önümüzdeki aylarda gelecek mültecileri kaldıramayacak düzeyde. 

DRK’nin Bavyera eyaletine bağlı Erding ve Feldkirchen komünlerindeki bekleme yurtlarının da önümüzdeki dönemde tümüyle dolabileceği bildiriliyor. 

Ülkeye gelecek mültecilerin sayısının ilkbahar ve yaz aylarında artmasının beklendiğini söyleyen DRK Başkanı Seiters, mevcut çalışan ve gönüllülerin beklenenden daha fazla süre hizmet vermek zorunda kalabileceğini kaydetti. Seiters, bu nedenle de eyalet hükümetlerine çağrı yaparak, kendilerine sağlanacak kolaylıkların incelenmesini istedi. 

DRK Başkanı, mültecilere yardım için gönüllü olan bireylerin çalıştığı işyerlerine de çağrı yaparak, çalışanların daha fazla süre mültecilere yardım için izin alabilmesini veya ücretlerinin kesilmemesini de istedi.