Almanya çetelere dair bilgi ve veri paylaşımını yaygınlaştırmak istiyor

Belçika’nın başkentindeki DAİŞ terörist saldırıları ardından Avrupa’daki güvenlik açığı ve alınacak önlemler tartışılmaya devam ederken, 28 AB ülkesinin adalet ve içişleri bakanları bugün Brüksel’de bir araya geliyor.

Belçika’nın başkentindeki DAİŞ terörist saldırıları ardından Avrupa’daki güvenlik açığı ve alınacak önlemler tartışılmaya devam ederken, 28 AB ülkesinin adalet ve içişleri bakanları bugün Brüksel’de bir araya geliyor. Almanya’dan yapılan açıklamada ise, ülke içindeki ‘tehlikeli islamcıların’ sayısının 450 kadar olduğu duyuruldu. 

Brüksel’deki zirve öncesinde Alman Federal İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasındaki bilgi paylaşımının daha da ileri boyutlara taşınması gerektiği belirtildi. Açıklamayı yapan bakanlık sözcüsü, üye ülkeler arasındaki tutumların ise birbirinden farklı olduğunun altını çizdi. 

Bakanlık sözcüsü, ülkeler arasındaki bilgi ve veri paylaşımıyla, tüm bilgilerin farklı tüm birimlerin kolaylıkla ulaşabileceği düzeyde olmasının sağlanması gerektiğini söyledi. 

Almanya’dan Suriye ve Irak’ta DAİŞ veya diğer çeteci örgütlere katılanların sayısının 800 kadar olduğunu söyleyen sözcü, bu kişilerin üçte birinin Almanya’ya geri döndüğünü kaydetti. Sözcü, ülkesinde ‘tehlikeli İslamcı’ olarak da anılan ve saldırı gerçekleştirme riski olanların sayısının 450 olduğunu da belirtti.