Almanya’da mültecilere ırkçı saldırı

Almanya’da dün sabah Suriyeli mültecilere yönelik saldırının ardından akşam saatlerinde de ırkçı gruplar mültecileri linç etmek istedi.

Almanya’da dün sabah Suriyeli mültecilere yönelik saldırının ardından akşam saatlerinde de ırkçı gruplar mültecileri linç etmek istedi. Saldırılarda toplamda 5 mülteci yaralanırken, polisin olay yerine gelmesinin ölümleri engellediği bildiriliyor.

Mültecilere yönelik saldırılardan biri doğudaki Magdeburg kentinde meydana geldi. Polisin verdiği bilgilere göre, Magdeburg kentinde 30 kişilik siyahlar giyinmiş bir grup, bir mülteci kampı yakınlarında 3 mülteciye bazbol sopalarıyla saldırdı.

Irkçı saldırı esnasında polisin olay yerine gelmesiyle mülteciler kurtarılırken, her üç mülteci de tedavi için hastaneye kaldırıldılar. Polis, saldırıya uğrayanların Suriyeli mülteciler olduğunu açıklarken, olay sonrasında 24 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Mültecilere yönelik bir diğer saldırı ise Mecklenburg-Vorpommern eyaletine bağlı Wismar kentinde yaşanmıştı. Saldırının dün sabah saatlerinde Wismar’daki bir mülteci yurdunun önünde gerçekleştiği ve iki Suriyeli mültecinin akşam saatlerinde halen hastanede tedavi gördükleri öğrenildi.

Buradaki saldırıyı gerçekleştiren ırkçı gruptan kimsenin yakalanamadığı, ancak polisin incelemelerini sürdürdüğü belirtildi.

Mülteci sayısında büyük bir artış yaşanan Almanya’da geçtiğimiz hafta ve aylarda benzeri ırkçı saldırılar yaşanmıştı.