Almanya’da Şubat ayında ilticacı sayısı azaldı

Almanya’da Şubat ayında Şubat ayında sığınma talebinde bulunan göçmen ve mültecilerin sayısında azalma yaşandığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre, Ocak ayına kıyasla, Şubat’ta daha az iltica başvurusu kayda alındı. Şubat’ta 61 bin 428 ilticacı Almanya’ya giriş yaptı. Ocak ayında bu sayı 91 bin 671 olarak hesaplanmıştı.

Şubat ayında gelenler arasında Suriyeliler 24 bin 612 kişi ile birinci sırayı alırken, Suriyeli mültecileri 12 bin 355 kişi ile Iraklılar, 12 bin 121 kişi ile Afganlar takip ediyor.

Bu veriler, iltica talebinde bulunmak isteyen göçmenleri kayıt altına alan EASE sisteminden elde edildi. Bu sistem, başvuru yapanları değil, başvuru yapmak isteyenleri kayıt altına alıyor. Bu nedenle kayıt altına alınan bu mültecilerin, Almanya sınırları içerisinde kaldığı anlamına gelmiyor.

Sayıları bilinmese de çok sayıda göçmen ve mülteci Kuzey Avrupa’ya doğru yolculuklarına devam ediyor. Alman hükümeti de 139 bin kişinin izlerini kaybettiklerini kabul etti.

Bununla birlikte, Almanya İçişleri Bakanlığı incelemeye alınan iltica başvurularında büyük bir artış yaşandığını belirtti.

Federal Göçmen ve Mülteciler Ofisi, 2015 yılı sonu itibariyle 370 bin dosyanın askıda kaldığını ve 300 bin ila 400 bin göçmenin bireysel olarak kayıt yaptırmadığını açıklamıştı.

Federal Göçmen ve Mülteciler Ofisi, Şubat ayında 51 bin 528 kişinin iltica dosyasını inceleyerek, 33 bin 516 kişiyi mülteci statüsü, 270 kişiyi de sınır dışı edilmeye karşı koruma kararı verdi.  Şubat’ta incelenen dosyalar, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 193,1 artış gösterdi.  2015 yılında Almanya’ya 1.1 milyona yakın göçmen ve mülteci ulaştı.