Almanya saldırı hazırlığındaki DAİŞ’lileri yakaladı

Alman makamları, DAİŞ adına saldırı hazırlığı içerisinde olduklarından şüphe edilen 4 Tacik’in gözaltına alındığını bildirdi.

Alman yetkililere göre dördü Çarşamba sabahı Kuzey Ren-Vestfalia eyaletinde gözaltına alınan şüpheliler, aralarından biri eleştirel bir Müslüman olan bireylere karşı da ölümcül saldırılar öngörüyordu. Federal Savcılık, şüphelilerin bu amaçla casus faaliyetlerde de bulunduğuna dikkat çekti.

Eyaletteki bir çok kentte aramalar yapıldığı belirtilirken, beşinci kişinin Ravsan B. Adında olduğu ve bundan bir yılı aşkın bir süre önce yakalandığı belirtildi. Bu kişinin 15 Mart 2019’dan beri tutuklu olduğu bilgisi verildi.

Diğer kişilerin Azizjon B., Muhammedali G., Farhodşoh K. ve Sunatulloh K. olduğu belirtildi.

Federal Savcılık bu kişilerin saldırı planlarını hayata geçirmek için Suriye ve Afganistan’daki “üst düzey” iki DAİŞ sorumlusu ile temasta olduğunu ifade etti.

Tacikistan kökenli beş şüphelinin Almanya’daki Amerikan hava kuvvetleri tesislerine ilişkin de keşif faaliyetleri yaptıkları belirtildi.

Savcılığa göre bu kişilerin Ocak 2019’da DAİŞ’e katıldıkları ve Almanya’da bir hücre kurduklarında dair güçlü şüpheler var.