Almanya'ya 'rehavete kapılma' uyarısı

Almanya’da salgına yakalananların yarısından fazla iyileşti. Robert Koch Enstitüsü, rehavete karşı uyardı.

Almanya'da koronavirüsüne yakalanan 125 bin 98 kişiden 68 bin 100’ünün iyileştiğini bildiren Robert Koch Enstitüsü, Almanya'nın rehavete kapılmamasını ve alınan tedbirlerin sürmesini istedi.

Almanya’da salgın hastalıklar konusunda yetkili kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü’nün Başkanı Lothar Wieler, bugün yeniden basının karşısına çıkarak, koronavirüsüne ilişkin son bilgileri kamuoyuna açıkladı.

Enstitünün elindeki verilere göre, Almanya'da koronavirüs vakalarının sayısı son 24 saatte 2 bin artarak 125 bin 98'e ulaştı. Toplamda ise şu ana kadar Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı 2969 olarak açıklandı. Ayrıca virüse yakalandığı tespit edilenlerden 68 bin 100’nün iyileştiğini belirten Wieler, ortaya çıkan tablonun sevindirici olduğunu belirtti.

ALMANYA’DA SALGINA YAKALANMA YAŞI 49

Virüse yakalandığı tespit edilenlerin yüzde 16’sının halihazırda hastanelerde tedavi gördüğünü aktaran Wieler, “15 bine yakın hasta şu anda yoğun bakım istasyonlarında tedavi ediliyor. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde ölüm vakalarının artmasını hesaba katmalıyız” diye konuştu. 

Almanya’da salgından dolayı ölüm oranın yüzde 2,4’e ulaştığını Robert Koch Enstitüsü Başkanı, bu yükselişi virüsün son dönemlerde yaşlı bakım ve huzurevlerinde yayılmasına bağladı. Enstitünün araştırmasına göre Almanya’da salgına yakalananların ortalama yaşı ise 49 ve öksürük ile burun akıntısının yanında koku alamama-tat hissetmeme de en çok görülen belirtilerden.

'ÖNLEMLER SÜRMELİ'

Wieler, ayrıca bir kez daha elde edilen olumlu sonuçlar karşısında Almanya’nın rehavete kapılmaması gerektiği mesajını verdi. “Bu grip salgının yayılmasını kırmayı başardık” diye konuşan Wieler, vaka sayısının gittikçe düştüğünü ancak henüz kesin bir yargıya varmanın erken olduğunu söyledi. Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, kesin sonuçların alınmasına kadar ülkenin salgının yayılmasını önlemek için aldığı önlemlerin sürmesini istedi.