Belçika basını: Bataclan saldırganı Salah Abdulselam yakalandı

13 Kasım’da Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırıda yer alan Salah Abdulselam’ın Belçika’da düzenlenen operasyonda yaralı bir şekilde yakalandığı belirtiliyor.

13 Kasım’da Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırıda yer alan Salah Abdulselam’ın Belçika’da düzenlenen operasyonda yaralı bir şekilde yakalandığı belirtiliyor. Fransız yetkililer bilgiye ilişkin bir açıklama yapmazken, Belçika basını, yakalananlardan birisinin Salah Abdulselam olduğunu yazdı.

L’Express ve La Dernière heure, Abdulselam’ın Belçika’nın başkenti Brüksel’de kaldığı eve düzenlenen baskından kaçmaya çalışırken, yaralı bir şekilde başka bir evde yakalandığını yazdı.

Basın, Abdulelam’ın DNA’sına evde rastlandığı, evdeki buzdolabında dolu yemek kaplarının olmasından kaynaklı olarak söz konusu üç kişinin evde geçici değil, kalıcı bir şekilde yaşadığı tespitine de yer veriyor. Belçika basını ayrıca Salah Abdulselam’ın Brüksel’de geçtiğimiz Salı günü bir daireye yapılan baskında kaçan iki kişiden biri olduğunu belirtti.

Salı günü yapılan ev baskınında bir Fransız polis yaralanırken, Muhamed Belkaid isimli Cezayir kökenli bir kişi de öldürülmüştü. Belkaid’in DAİŞ bağlantısı olduğu ve Samir Buzid isimli sahte bir kimlik kullandığı, ismine kayıtlı bir telefondan Paris’te saldırı düzenleyen kişiler arasında mesajlaşma olduğu bilgileri de Belçika basınında yer alıyor.