Bild: Avrupa’ya kaçak göçmen akışı Erdoğan’ın işi

Erdoğan’ın cuma günü Berlin’e yapacağı gezi Almanya’da yoğun tartışmalara yol açarken Bild gazetesi, Avrupa’ya kaçak göçmen akışını Erdoğan rejiminin organize ettiğini yazdı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllar sonra resmi bir ziyaret için cuma günü Almanya’nın Başkenti Berlin’e geliyor. Gazze savaşı ile Erdoğan’ın Hamas’ı öven İsrail karşıtı sözlerinin gölgesinde gerçekleşecek ziyaret; Alman kamuoyunda, özellikle de muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılanıyor.

GÖÇMENLER ERDOĞAN REJİMİNİN ONAYIYLA GELİYOR

“Erdoğan kırmızı halıyla karşılanmasın” talebi yükselirken, ülkenin önde gelen gazetelerinden Bild, Batı Avrupa ülkelerine, özellikle de Almanya’ya ulaşmak için Türkiye’den yola çıkan kaçak göçmenlerin Erdoğan rejimine bağlı devlet kurumlarının onayıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ekonomik nedenleriyle İstanbul’dan yola çıkan kaçak göçmenlerin Avrupa ülkelerine nasıl ulaştığına dair ayrıntılı bir harita ve bilgilere yer veren Bild gazetesi haberinde kaçak göçmenin akışının Türk devlet kurumlarının gözetimi altında gerçekleştiğine dikkat çekti.

Haberde devamla Avrupa’ya kaçak yollarla ulaşmak isteyen göçmenlerin İstanbul Havalimanı’nda Sırp devlet yollarına ait uçaklarla Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a götürüldüğü, buradan da tır ve kamyonlar içinde saklanarak Macaristan ve Slovakya’ya, oradan da Çekya veya Polonya üzerinden Almanya’ya getirildiği ifade edildi.

“SCHOLZ ERDOĞAN’A ‘DUR’ DEMELİ”

Almanya-Çekya sınırında yakalanan kaçak göçmenlerin Alman polisine verdiği ifadelere ulaşan gazete, “Balkan güzergahı” olarak adlandırılan bu güzergahın 2023 yılında sıkça tercih edildiğini bildirdi.

Gazeteye bilgi veren Alman polis yetkilileri, İstanbul’dan Sırbistan’a ulaşan göçmenlerin buradan bindirildikleri tır ve kamyonların içinde hayatlarını riske atarak; havasız ve soğuk bölmelerinde gizlendiklerini belirttiler.

Muhalefet cephesi ise Erdoğan rejiminin kaçak göçmen akışının durdurması için Başbakan Olaf Schloz’un harekete geçmesini talep etti.

Bild gazetesine konuşan ana muhalefet partisi Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU)’nun dışişleri uzmanı Knut Abraham, İstanbul’dan gerçekleşen uçuşlara dikkat çekerek, kaçak göçmen güzergahının Türkiye’nin kontrolü altında olduğunu bildirdi.