Binlerce kent Dünya Saati eylemi için karanlığa büründü

Tüm dünyada dün ‘Dünya Saati’ adlı çevreci eylem kapsamında ışıklar bir saatliğine söndürüldü.

Tüm dünyada dün ‘Dünya Saati’ adlı çevreci eylem kapsamında ışıklar bir saatliğine söndürüldü. Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF) tarafından başlatılan eyleme en az 180 ülkede birçok kamu ve özel kurum da destek verdi. 

Dünya Saati (Earth Hour) adlı küresel eylem kapsamında milyonlarca ev, işyeri, kamu kurumu ve turistik mekanda bir saatliğine ışıklar söndürüldü. Her ülkenin yerel saatiyle 20.30 ile 21.30 arasında düzenlenen eyleme Moskova, Paris, Roma ve Berlin gibi başkentlerin de aralarında olduğu kamu kurumları, önde gelen turistik yapı ve anıtlar da katıldı. 

Eyleme 178 ülkede 7 bini aşkın şehrin yanı sıra diğer komünlerde katılım gösterildi. 

2007 yılında WWF öncülüğünde Avustralya’nın Sydney kentinde başlatılan eylemi değerlendiren Earth Hour Genel Direktörü Siddarth Das, eyleme milyonlarca kişinin katıldığını söyledi. 

Dünya Saati eylemi, enerji tüketiminin yeryüzü için maliyeti olduğuna ve hükümetler ile bireyleri iklimsel değişiklikleri önlemek için duyarlı olmaya davet amacıyla başlatılmıştı. Elektrik üretiminde kullanılan kömür, gaz ve petrol gibi fosil enerjiler, atmosfere salınan sera etkili gazların dörtte üçünün temel nedeni olarak biliniyor.