BM'nin 'kimyasal silah' heyeti Suriye'ye gitmeye hazır!

BM'nin 'kimyasal silah' heyeti Suriye'ye gitmeye hazır!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Şam rejiminin talebi üzerine kimyasal silahların çatışmalarda kullanılıp kullanılmadığını araştırmak için oluşturulan bir heyetin Suriye'ye gitmeye hazır olduğunu açıkladı.

Hollanda'nın Lahey kentinde kimyasal silahlara ilişkin konvansiyon üzerine düzenlenen bir konferansta konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, "Hazırız" dedi.  Ban Ki-moon, ilk ekibin Kıbrıs'ta ve Suriye'ye gitmek için son hazırlıklarını yaptığını belirti.

Suriye'da Başar El Esad hükümeti ile silahlı muhalefet karşılıklı olarak, Halep ve Şam bölgelerinde kimyasal silah kullanıldığı suçlamalarında bulunuyor. Şam yönetimi 20 mart günü BM'ye resmi bir talep götürmüştü.

BM'nin şimdi Suriye'ye ekip gönderebilecek durumda olduğunu belirten BM Genel Sektereri, 24 saat içerisinde tüm lojistik ihtiyaçların düzenleneceğini belirtti.

Ban Ki-moon, "Kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını belirlemek için Suriye hükümetinin yeşil ışığını bekliyoruz" diye belirtirken, bunu halen Suriye hükümeti ile tartışmakta olduklarını kaydetti.