BM’nin sessizliğine karşı Cenevre’de oturma eylemi sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle Kürdistanlıların Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde 25 Ocak’ta başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Kürtler, 25 Ocak'tan bu yana BM Ofisi önünde açtıkları direniş çadırı önünde her çarşamba günü oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit işkencesi ile Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal ve katliam saldırıları karşısında BM'nin suskunluğu protesto ediliyor.

Bu haftaki oturma eyleminde Zap, Metina ve Avaşin başta olmak üzere Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları karşısında gerilla direnişi selamlandı ve şehit düşen gerillalar anıldı.

CDK Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam yaptığı konuşmada, “Kürdistan'a yönelen işgalci ve katliamcı Türk ordusu dün nasıl Garê'de gerillanın muhteşem direnişi karşısında hezimete uğradıysa bugün de aynı direniş karşısında yenilmeye mahkum kalacaktır” dedi.

Sağlam, “Bizlere düşen bu mücadeleye sahip çıkmak olacaktır. Bu mücadele sadece Kürt halkının mücadelesi değil kendi topraklarında özgürce yaşamak isteyen tüm Ortadoğu halklarının mücadelesidir” diye ekledi.

Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: “BM bugün işgale karşı Kürt halkının vermiş olduğu topyekûn direnişi görmezden gelmektedir. Bizler BM'nin bu suskunluğuna karşı bulunduğumuz her yerde 'Dem dema azadiyê ye’ hamlesini sahiplenerek, gerillanın ve Kürt halkının mücadelesini haykırmayı sürdüreceğiz. Medya Savunma Alanlarında gerillanın mücadelesi, Kürt halkının mücadelesi kazanacaktır. Kürt halkının mücadelesiyle Önderliğimiz ve Kürdistan özgürleşecektir.”

Konuşma ardından Kürdistanlılar sloganlarla oturma eylemine devam etti.