Hizbullah komuta kademesine saldırıda 16 ölü, üç günde 70 ölü

Lübnan’da İsrail’in düzenlediği saldırıda Hizbullah’ın elit gücünün bir toplantısının hedef alındığı bildirildi.

Hizbullah’a yakın bir kaynak cumartesi günü AFP'ye yaptığı açıklamada, İsrail'in Beyrut'un güney mahallelerinde düzenlediği saldırının Hizbullah'ın elit Rıdvan biriminin komuta kademesinin bir bodrum katındaki toplantısını hedef aldığını belirtti. 

Saldırıda Hizbullah’ın 16 üyesinin öldüğü belirtildi. Aynı kaynak, cuma günü düzenlenen saldırı sırasında “Rıdvan gücünün komuta kademesinin toplantı halinde” olduğunu ifade etti. 

Kaynağa göre elit gücün lideri ve üst düzey bir komutanı da ölenler arasında yer alıyor. 

SAĞLIK BAKANI: 3’Ü ÇOCUK 31 KİŞİ ÖLDÜ

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, İsrail'in cuma günü Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği saldırıda aralarında üç çocuk, yedi kadın ve üç Suriyelinin de bulunduğu toplam 31 kişinin öldüğünü açıkladı.

Abiad düzenlediği basın toplantısında ayrıca ikisi ağır olmak üzere 68 kişinin de yaralandığını söyledi. Bu yaralılardan 53’ü taburcu edildi. 

SALI GÜNÜNDEN BERİ ÖLÜ SAYISI 70’E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Firas Abiad da Çarşamba günü Hizbullah'ın iletişim ekipmanlarının patlaması sonucu yaralananlardan ikisinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. 

Böylece Hizbullah'ın salı günkü çağrı cihazlarındaki patlamalarda, çarşamba günkü telsiz patlamalarında ve cuma günü İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 70'e yükseldi.