PYD Kongresi Hesekê'de başladı

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) 10. Kongresi Hesekê'de başladı.

Hesekê'deki Serdem Salonu'nda düzenlenen Demokratik Birlik Partisi (PYD) 10. Kongresi başladı.

Hesekê'deki Serdem Salonu'nda Demokratik Birlik Partisi (PYD) 10. Kongresi başladı.

PYD’nin 21. kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen ve iki gün sürmesi beklenen kongre alanı, “İşgal altındaki bölgelerin özgürleştirilmesi, Suriye’deki siyasi krizin çözümü ve toprak bütünlüğünün teminatıdır”, "Partimiz şehitlerin ve emeğin partisidir", "Mücadelemizi sürdüreceğiz", "Şehitler manevi öncülerimizdir ve sonsuz yaşamın sembolleridir", "Jin, Jiyan, Azadî felsefesi; ahlaki, politik ve demokratik bir toplumun temelidir" ve "Devrimci halk savaşında her birey bir direnişçidir" yazılı pankartlarla süslendi. Ayrıca 2004'teki katliamda şehit olan PYD öncülerinden Şîlan Kobanê, Zekereya, Ciwan, Fûad ve Cemîl’in fotoğrafları salonda yer aldı.

Kongreye, Kuzey ve Doğu Suriye’nin yanı sıra Halep, Şam ve Avrupa’dan 700 delege katılıyor. Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi eşbaşkanları Evîn Siwêd ve Hisên Osman, TEV-DEM eşbaşkanları Remziye Mihemed ve Ebduselam Mehmûd, MSD eşbaşkanları Leyla Qereman, kadın örgütleri, askeri temsilciler, Arap aşiret reisleri ve Kürt, Arap ile Süryani siyasi parti temsilcileri de katılımcılar arasında yer alıyor.

Kongre, Kürdistan özgürlük şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah konuştu.

Kongre Tertip Komitesi'ne göre, Şehit Aileleri Meclisi, Demokratik Özerk Yönetim ve Kongra Star adına da konuşmalar yapılacak. Ayrıca kongrede kutlama mesajları okunacak ve PYD’nin faaliyetlerini içeren bir sinevizyon gösterimi sunulacak.

Kongrede, PYD’nin son iki yıllık faaliyet raporu ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın değerlendirmeleri okunacak. Partinin tüzüğü gözden geçirilerek, delegelerden görüş ve öneriler alınacak. Son olarak PYD’nin yeni eşbaşkanları ve genel meclis üyeleri belirlenecek.

Kongre PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah’ın konuşmasıyla devam ediyor.