Tülay Hatimoğulları tarım işçileriyle buluştu

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Ekmek ve Adalet Buluşmaları" kapsamında Adana’da tarım işçileriyle bir araya geldi.

Karataş ilçesindeki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden Tülay Hatimoğulları, onların yaşadığı zorlukları dinleyerek, bu sorunları Meclis'e taşıyacaklarını belirtti. 

İşçiler, güvencesiz çalıştıkları için işsiz kalma korkusu yaşadıklarını dile getirdiler. 600 TL yevmiye ile çalıştıklarını ifade eden bazı işçiler, "Aldığımız yevmiye yetmiyor. Her şey çok pahalı, mecbur kaldığımız için tarlada çalışıyoruz" dedi. 

Bir genç kadın, "Maddi sorunlardan ötürü okulu bırakmak zorunda kaldım. Sabahtan akşama kadar 600 lira alıyoruz, yevmiyelerimizin 800 liraya yükseltildiğini söylediler. Ama yetmiyor" şeklinde konuştu. Bir emekli ise maaşının yetmediği için tarlada çalışmak zorunda kaldığını anlattı.

Çiftçiler, artan girdi maliyetleri nedeniyle üretimden uzaklaştıklarını ve zarar ettiklerini ifade ettiler. Bir çiftçi, "200 dönüm biber ektim, tarlada kaldı, 15 bin TL zarar ettim, nasıl borçları ödeyeceğiz bilmiyoruz" dedi.

Tülay Hatimoğulları, "Bu ülkede insanlar ne yazık ki çalışmalarına rağmen evlerine ekmek götüremiyor" diyerek, çiftçi ve işçilerin sorunlarını Meclis'e taşıyacaklarını ve çözüm için mücadele edeceklerini söyledi.