Maduro: Noel’de elektronik cihazları kabul etmeyin

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Lübnan'da çağrı cihazları ve diğer iletişim ekipmanlarının eş zamanlı olarak patlatılması nedeniyle hükümetine ve destekçilerine Noel hediyesi olarak elektronik cihazları kabul etmemeleri çağrısında bulundu.

Nicolas Maduro, radyo ve televizyonlarda yayınlanan açıklamasında, “Elektronik hediyeleri kabul etmeyin” dedi. Maduro,  “Telefonlara, cep telefonlarına dikkat edin” diye ekledi. 

Maduro ayrıca tüm “bakanlıklardan, kurumlardan ve Devlet şirketlerinden” Noel kutlamaları sırasında hediye alışverişi için “Venezuela'da yapılan el sanatları ve oyuncakları” satın almaya öncelik vermelerini istedi. 

28 Temmuz'da tartışmalı bir şekilde yeniden seçilen Nicolas Maduro, Venezuela Noel etkinliklerinin tarihini 1 Ekim'e çekti.

Lübnanlı Hizbullah tarafından kullanılan yüzlerce çağrı cihazı ve telsiz, salı ve çarşamba günleri Lübnan'ın dört bir yanında patlayarak 37 kişinin ölümüne ve yaklaşık 3 bin kişinin yaralanmasına yol açtı. 

Hizbullah ve Lübnan İsrail'i bu cihazlara bubi tuzağı kurmakla suçladı. İsrail saldırılar hakkında yorum yapmadı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk Cuma günü yaptığı açıklamada “Uluslararası insancıl hukuk, zararsız nesneler gibi görünen bubi tuzaklı cihazların kullanılmasını yasaklamaktadır” dedi. Türk, “Siviller arasında terör yaymak amacıyla şiddet uygulamak bir savaş suçudur” diye ekledi.