Brüksel’de yakalanan çete üyesi, havaalanındaki ‘şapkalı şüpheli’ çıktı

Cuma günü Belçika polisi tarafından yakalanan DAİŞ üyesi Muhammed Abrini’nin, 22 Mart’ta Zaventem Havaalanı’nda görüntülenen ‘şapkalı kişi’ olduğunu itiraf ettiği bildiriliyor.

Cuma günü Belçika polisi tarafından yakalanan DAİŞ üyesi Muhammed Abrini’nin, 22 Mart’ta Zaventem Havaalanı’nda görüntülenen ‘şapkalı kişi’ olduğunu itiraf ettiği bildiriliyor. Bir diğer şahsın ise, Brüksel metrosundaki intihar saldırganına yardım eden kişi olduğu ortaya çıktı. 

13 Kasım 2015’teki Paris katliamında adı geçen ve o dönemden bu yana aranan Abrini, Cuma günü Brüksel’de yakalanmıştı. 

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Abrini’nin 22 Mart’ta Zaventem Havaalanı’nda saldırıyı düzenleyen DAİŞ’li çetelerle birlikte görülen şapkalı kişi olduğunu kabul ettiği duyuruldu. Abrini’nin havaalanından çıktıktan sonra üzerindeki parkayı çöpe attığı ve şapkasını ise sattığını söylediği de açıklamada yer aldı. 

Muhammed Abrini, 13 Kasım 2015’te Paris’te katliam yapan DAİŞ üyelerini taşıdığı araçla katliamdan iki gün önce görüntülenmişti. Abrini’nin Brüksel’deki katliamları düzenleyenlerle görüntülenmiş olması, her iki saldırı arasında bağ olduğu şüphesini doğrulamış oldu. 

Belçika polisinin Cuma günü yakaladığı bir kişi olan Usama K’nin ise, Brüksel metrosundaki patlamayı gerçekleştiren çete üyesine yardım ettiği kesinleşti.