YENİLENDİ III

Brüksel havaalanında patlama: Ölü ve yaralılar var

Erdoğan'ın 'Brüksel'de bombaların patlamaması için hiç bir sebep yok' dedikten 4 gün sonra, Belçika’nın başkenti Brüksel uluslararası Zaventem havaalanında bu sabah iki patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralılar var.

AB'nin başkenti konumunda olan Brüksel'deki uluslararası Zaventem havaalanında bu sabah yaşanan iki büyük patlamanın nedeni henüz öğrenilemedi.

Patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Ancak kesin açıklama henüz yapılmadı. Belçika haber ajansı BELGA'ya göre bir kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var. 

Patlamalardan sonra havaalanın boşaltıldı ve tüm uçuşlar iptal edildi. Havaalanında giden trenler de durduruldu. Belçika'da güvenlik alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarıldı.

Belçika'nın en büyük havaalanı olan uluslararası Zaventem havaalanı, Avrupa'nın da 14'üncü havaalanı özelliğini taşıyor.

ERDOĞAN TEHDİT ETMİŞTİ

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 gün önce yaptığı açıklamada, ''Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde bombaların patlamaması için hiç bir sebep'' yok diyerek Belçika'yı tehdit etmişti. Erdoğan, Brüksel'de açılan Kürt çadırı için Belçika'yı hedef gösterdikten sonra AKP gazeteleri, 'Terörist Belçika'' manşetleri atmıştı.