CDK-F: DAİŞ ve destekçilerinden hesap sorulmalı

Fransa Demokratik Kürt Konseyi, Fransa’da katliam gerçekleştirenleri nefretle kınayarak, “Paris katliamının sorumlusu sadece insanlık düşmanı DAİŞ değil, bu çeteye her türlü desteği veren devletler de sorumludur“ dedi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi(CDK-F), Fransa’da 128 insanın ölümüne 99 insanın da ağır yaralanmasına sebep olan katliamı nefretle kınayarak, bütün Fransız halkına ve tüm insanlığa baş sağlığı diledi. Tüm insanlığın bu saldırıları tarihin en alçak katliamlarından biri olarak anacağını belirten CDK-F, “Ancak Paris katliamının sorumlusu sadece insanlık düşmanı DAİŞ değil, bu çeteye her türlü desteği veren devletler de sorumludur. DAİŞ’e sadece sınırlarını açmakla kalmayıp, her türlü silah ve lojistik destek veren hatta İŞİD’in karargahı rolünü oynayan devletlerden de hesap sorulmalıdır. İŞİD barbarlarını büyüten, besleyen, tüm dünyaya saldırtacak kadar pervasızlaşan devletlerle yüzleşilmediği ve açık olarak mücadele edilmediği müddetçe tehlike tüm insanlık için devam edecektir. Geçen üç yıllık dönem DAİŞ’e karşı mücadelede sadece bu çeteyi hedeflemenin yeterli olmadığını, asıl olarak arkasındaki güçlerin açıkça deşifre edilerek hesap sorulması gerektiğini göstermiştir“ dedi.

“Aslında herkes bu çetelerin kimler, hangi güçler ve devletler tarafından desteklendiğini iyi bilmektedir“ denilen açıklamada, “Rojava’da, bütün Suriye’de, Şengal’de, Suruç’ta, Ankara’da, Silvan’da, Cizre’de ve bütün Kürdistan’da Kürt halkına, halklara ve dostlarına yapılan saldırının sahipleri kimse Paris katliamını yapanlarda aynı güçlerdir.

DAİŞ ve onu alenen destekleyen Türk devleti ve AKP’nin yaptığı katliamları ve faşizan saldırıları en iyi bilen halk olarak Fransız halkının yaşadığı derin acıyı anlıyoruz ve paylaşıyoruz. İnsanlık tarihte olduğu gibi şimdi de faşizme karşı direniş ve mücadele birlikteliğiyle kazanacaktır“ ifadelerine yer verildi.

CDK-F  açıklamasında devamla şunlar belirtildi: “Kürt halkının DAİŞ’le mücadelesi aynı zamanda tüm insanlık adına yürütülen evrensel bir mücadeledir. Paris katliamı bir kez daha göstermiştir ki insanlık ailesi ve değerleri saldırı altındadır ve barbarca saldırılar ancak ortak mücadeleyle aşılabilir. Bir kez daha Fransız halkının yanında olduğumuzu bildiriyor, insanlık vicdanını ortak mücadeleye çağırıyoruz.“