Cenin’de İsrail operasyonu: 7 Filistinli öldü

İsrail ordusu sabah saatlerinde Batı Şeria’daki Cenin’de geniş bir operasyon düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre 7 Filistinli öldürüldü.

İsrail ordusu yaptığı ilk açıklamada Cenin bölgesinde “terörist altyapıyı” ve “ortak operasyon merkezini” hedef aldıklarını savundu. Açıklamaya göre hedef alınan yerler yerel bir militan grup olan “Cenin Tugayı” için bir komuta merkezi görevi görüyordu.

Pazartesi yerel saatle 10:20’de yapılan ikinci açıklamada Cenin’deki Filistinli mülteci kampında çatışmaların devam ettiği belirtildi. Batı Şeria, 1967’den bu yana İsrail işgalinde bulunuyor.

Yazılı açıklamada İsrail güçlerinin "silah üretimi ve patlayıcı cihazların depolanması için kullanılan bir siteyi" hedef aldığı belirtildi.

Ordu bir önceki açıklamasında "Cenin şehri ve Cenin kampı şu anda bir savaş bölgesi" demişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre İsrail operasyonunda 7 Filistinli öldü, 7’si ağır olmak üzere 27 Filistinli yaralandı.

Aynı kaynağa göre Ramallah yakınındaki başka bir olayda İsrail askerlerinin ateş açması sonucunda bir kişi hayatını kaybetti.

AFP’ye konuşan Cenin’deki Filistin Kızılayı Müdürü Mahmud El Saadi, “Havadan bombardımanlar ve karadan bir işgal var” dedi. Saadi, “Birçok ev ve tesis bombalandı. Her taraftan dumanlar yükseliyor” diye ekledi.