Cenin’de ölü sayısı 8’e yükseldi

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin bölgesinde başlattığı operasyonda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8’e yükseldi.

İsrail, Batı Şeria’da son yılların en büyük operasyonunu gerçekleştirdi. Operasyon, gece saatlerinde Filistinli mültecilerin kaldığı kampa karşı başlatıldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen gazetecilere yaptığı açıklamada, “terör merkezini” hedef aldıklarını savundu. Cohen’e göre “İsrailli sivillere yönelik terör saldırıları bu kampta kışkırtılıyor.”

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yaşanan çatışmalarda 8 Filistinli hayatını kaybetti, 10’nunun durumu ağır olmak üzere 50 kişi yaralandı.

Buldozerler, zırhlı araçlar ve insansız hava araçları kullanan İsrail ordusu, yerel bir militan grup olan "Cenin Tugayı" için komuta merkezi olarak hizmet veren "terör altyapısı" ve "operasyon merkezini” hedef aldıklarını iddia etti.

AFP’ye konuşan Cenin’deki Filistin Kızılayı Müdürü Mahmud El Saadi, “Havadan bombardımanlar ve karadan bir işgal var” dedi. Saadi, “Birçok ev ve tesis bombalandı. Her taraftan dumanlar yükseliyor” diye ekledi.