Comey: Trump, Flynn soruşturmasını durdurmamı istedi

ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevinden alınan FBI eski Direktörü James Comey, Trump’ın eski danışmanı Michael Flynn’a yönelik soruşturmanın durdurulmasının istendiğini iddia etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ın Rusya ve Türkiye’yle bağlantıları ortaya çıkarılmış, Flynn daha sonra görevden alınmıştı. Flynn’a ilişkin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından soruşturma açtığı gerekçesiyle FBI Direktörü James Comey de, 9 Mayıs’da Trump tarafından görevinden alınmıştı.

Donald Trump’ı oldukça zorlayan soruşturmaya ilişkin Amerikan Kongresi’ne yazılı ifadesini gönderen eski FBI Direktörü James Comey ise, kendisinden soruşturmayı sonlandırılmasının istendiğini iddia etti.

Donald Trump’la 14 Şubat’ta yaptığı bir başbaşa görüşmede kendisine “Umarım bu (soruşturmayı) bırakacak bir yol bulursunuz, Flynn’ı rahat bırakmayı. O iyi bir adam” dediğini yazdı. Comey, Trump’ın Michael Flynn’ın Rusya Büyükelçisi ile Aralık ayında yaptığı görüşmelere dair yaptığı yalan açıklamalar nedeniyle açılan soruşturmayı kastettiğini vurguladı.

Comey, FBI’ın bağımsız bir soruşturma bürosu olduğuna dikkat çekerken, Trump’ın kendisinden talebini ‘endişe verici’ bulduğunun altını çizdi.

Comey, Donald Trump’la 27 Ocak’ta Beyaz Saray’da buluştuğu bir akşam yemeğinde ise kendisine özellikle ‘kendisine bağlılık beklentisi’ olduğunu söylediğini iddia etti.

James Comey’in 7 sayfalık ifadesinin yanı sıra bugün Senato’nun İstihbarat Komisyonu’nda da basın mensupları önünde ifade vermesi bekleniyor.

ABD’deki diğer istihbarat örgütlerinden Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Direktörü Michael Rogers ve Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats ise, Donald Trump’ın kendilerine müdahale etmediğini ifade etmişlerdi. Rogers eski bir asker iken, Coats daha önce Cumhuriyetçi Parti’den senatörlük yapmıştı.