Floyd’un katili kefaletle serbest

ABD ve dünyada ırkçılık karşıtı büyük eylemlere neden olan George Floyd’un katledilmesi olayının sanığı polis memuru, kefalet karşılığında serbest bırakıldı.

25 Mayıs’ta 46 yaşındaki siyahi George Floyd’un bedenine basarak nefessiz kalmasına ve ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin’in 1 milyon dolar kefalet karşılığında serbest kalmasına hükmedildi.

New York Times’in Chauvin’in avukatına dayandırdığı haberinde, Chauvin’in serbest kalması için gereken kefaleti mahkemeye sunduğu belirtildi.

Ancak katil polisin daha önce de yapılan bir başvurusuna dair Yargıç Jeannice Reding tarafından belirli şartlar ortaya konmuştu. Yargıç, Chauvin’in Minnesota eyaletini terk etmemesi, George Floyd’un ailesiyle kontağa geçmemesi ve sahibi olduğu tüm ateşli silahları polise vermesi şartlarını sıralamıştı.

25 Mayıs’ta gerçekleşen olayda, polis memuru Derek Chauvin siyahi George Floyd’un ölümüne neden olmuştu. Chauvin, ‘nefes alamıyorum’ yalvarışlarına rağmen 9 dakika boyunca dizini Floyd’un boynuna basılı tutmuştu. Yasalar Chauvin’in ikinci dereceden ölüme neden olmadan 40 yıl, üçüncü dereceden ölüme neden olmadan dolayı ise 25 yıla kadar hapse mahkûm edilmesini öngörüyor.

Kameralar önünde gerçekleşen olaydan sonra başta ABD olmak üzere tüm dünyada ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlenmişti.