Fransa’da Çalışma Yasası’na karşı toplu eylem günü

Fransa’da çalışanlar ile lise ve üniversite öğrencileri haftalardır gündemden düşmeyen Çalışma Yasa tasarısına karşı bugün de sokağa iniyor.

Fransa’da çalışanlar ile lise ve üniversite öğrencileri haftalardır gündemden düşmeyen Çalışma Yasa tasarısına karşı bugün de sokağa iniyor. Birçok kentte sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçen öğrenciler, öğretim binalarını bloke etti.

Sosyalist Parti’li (PS) Çalışma Bakanı Myriam el Khomri’nin adını taşıyan yasa tasarısında sol sendikaların tepkileri üzerine kısmi değişiklikler yapılmışsa da, yapılan değişiklikler tepkileri dindirmeye yetmedi. Sendikalar ve öğrenci birliklerinin çağrısıyla bugün 9 Mart’taki eyleme oranla çok daha büyük katılımın beklendiği gösteriler düzenleniyor.

Yasaya karşı sabah erken saatlerden itibaren birçok lise binası öğrenciler tarafından bloke edilirken, Rouen’de çalışanları Flaubert köprüsünü trafiğe kapattı. Eylemler nedeniyle ülkedeki birçok toplu taşıma hizmeti de aksarken, başkent Paris’in de bağlı olduğu Ile-de-France bölgesindeki farklı yollarda toplam 300 kilometrelik kuyruk oluştu.