Fransa’da halk Çalışma Yasa tasarısının geri çekilmesi için bastırıyor

Fransa’da yüz binlerce kişi Çalışma Yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle altıncı kez sokağa indi.

Fransa’da yüz binlerce kişi Çalışma Yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle altıncı kez sokağa indi.

Sosyalist Parti (PS) hükümetinin sendikaların karşı çıkmasına rağmen geri çekmeyi kabul etmediği ve bazı değişikliklerle yetindiği yasa tasarısına karşı birçok sendikanın çağrısıyla sokağa inildi.

Gösterilerin en büyüğü başkent Paris’te olurken, Toulouse, Marsilya, Strasbourg, Rennes ve Nantes gibi büyük kentlerin de aralarında olduğu birçok kentte halk sokaklara indi.

Başkent Paris’te sendika başkanlarının da aralarında olduğu on binlerce kişi Republique Meydanı’ndan Place d’Italie adlı alana kadar yürüdü. Eylemciler, yasa tasarısının yanı sıra geçtiğimiz hafta Panama Belgeleri’yle ortaya çıkan vergi kaçırma faaliyetleri ve hükümetin tüm bunlara karşı sessiz kalmasını protesto ettiler.

Toulouse kentindeki eylemlere 20 bin civarında kişi katılırken, diğer kentlerdeki eylemlere de toplamda on binlerce kişi destek verdi.

CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, UNL ve FIDL adlı sendikaların çağrısıyla 28 Nisan’da da ülke çapında eylemde olunacağı duyuruldu. Çalışma Yasa tasarısına karşı bugüne kadar 5 kez ülke çapında büyük eylemler düzenlenmiş, 31 Mart’taki eyleme sendikalara göre 1,2 milyon kişi katılmıştı.

Ulusal Meclis’te görüşülen ve birçok maddesi tepkiler nedeniyle geri çekilen Çalışma Yasa tasarısı 3 Mayıs’ta Senato’ya gelecek.