Fransa: Terörist saldırı projesi boşa çıkarıldı

Fransa İçişleri Bakanlığı,ülkede terörist saldırı planlayan bir kişinin yakalandığını duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanlığı,ülkede terörist saldırı planlayan bir kişinin yakalandığını duyurdu. 

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkede terörist saldırı düzenlemek isteyen ve saldırının projesinin ileri bir aşamasına gelmiş bir kişinin yakalandığını söyledi. 

Basın konferansı düzenleyen Cazeneuve, İç Güvenlik Genel Direktörlüğü’ne (DGSI) bağlı polislerin düzenlediği operasyonda Fransız vatandaşı bir kişinin yakalandığı bilgisini verdi. Söz konusu kişinin ‘terörist bir ağ içerisinde’ olduğunu ve terörist saldırıya hazırlandığını kaydeden Cazeneuve, haftalardır süren çalışmalar sonucu bu planın engellendiğini savundu. 

Saldırı planının boşa çıkarıldığını söyleyen Cazeneuve, “bu saldırı projesinin Paris veya Brüksel saldırılarıyla bağını gösteren kesin bir bilgi ise yok” diye konuştu. 

Cazeneuve, sabah saatlerinde bir kişinin yakalanması ardından Argenteuil kentinde anti-terör soruşturma savcısı gözetiminde bir binada aramalar yapıldığını da belirtti. Bakan, baskın yapılan binanın boşaltıldığını ve çevrenin güvenlik kordonu içerisine alındığı bilgisini de verdi. 

Le Parisien gazetesi ise, bakanın boşaltıldığını söylediği binanın Argenteuil kentindeki 185 boulevard Delambre adresindeki bina olduğunu iddia etti.