‘Gizli karar mercii’ Bilderberg Grubu toplandı

Dünya'ya yön verenlerin gizli karar mercii olarak değerlendirilen Bilderberg Grubu, yıllık toplantısına başladı.

Etkin siyasi liderler, patronlar, basın-yayın ve akademi çevrelerinden 131 kişi dört günlük yıllık toplantı için bir araya geldi.

Gizli grup tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda Avrupa Birliği'nin geleceği ve transatlantik ilişkiler gibi konular tartışılacak. Toplantı Virginia eyaletindeki Chantilly'de gerçekleşiyor.

Onlarca yıldır çok sayıda komplo teorisine konu olan Bilderbeg Toplantılarına, özellikle eski diplomat Henry Kissinger, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve CIA eski patronu John Brennan katılıyor.

Bu yıl, toplantıların gündeminde ABD Başkanı olan milyarder Donald Trump da var. Ayrıca Rusya, Çin, nükleer çoğalma, küreselleşme ve bilgi savaşı gibi konular da toplantıda ele alınacak.

Bilderberg Toplantıları, kurulduğu 1954 yılından beri yapılıyor. Bu toplantıların bir sonuç bildirgesi yok, ya da yapılmıyor. Kamuoyuna sunulan hiçbir raporları yok.

Grubun açıklamasına göre, bu toplantılarda hiçbir karar tasarısı önerilmiyor, oylama yapılmıyor ve siyasi bir bildiri yayınlanmıyor. Toplantılarda 1980'li yıllara kadar İngilizce ve Fransıza iki resmi dildi. Daha sonra İngilizce kullanılan tek dil oldu.

Bilderberg konferanslarına ilişkin sızan bilgiler, bu oluşuma ilişkin komplo teorilerini güçlendirdi.

Fransız gazeteci Roger Mennevée, 1967'de yayınladığı bir haberde Bilderberg Toplantıları'nın ABD öncülüğünde küresel bir hükümet kurmayı hedefleyen küresel bir komplonun parçası olduğunu yazmıştı.

2012'de İtalyan savcı ve senatör Ferdinando Imposimato, "Kurşuni Yıllar"da İtalya'yı sarsan saldırılara Batılı devletler ve NATO'nun katıldığını kaydetmişti.

İtalyan senatör, "Cezasız katliamlar Cumhuriyeti" isimli kitabında, devlet iktidarını güçlendirmek için hayata geçirilen gerilim stratejisi tezine dikkat çekiyor.

Senatör, ayrıca NATO'nun o dönemdeki gizli örgütleri olarak değerlendirilen Gladio ve Bilderberg Grubu'nun saldırılara doğrudan veya dolaylı katıldığı tepkisinde bulunuyor.