Göçmenlerin Avrupa’ya “katkıları” hesaplanıyor

Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa’ya 2017 yılına kadar üç milyon göçmenin gelmesini beklediklerini açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa’ya 2017 yılına kadar üç milyon göçmenin gelmesini beklediklerini açıkladı. Avrupalı yetkililer göçmen akışının uzun vadeli olarak, göçmen ve mültecilerin entegrasyonu ile Avrupa Birliği’nin ekonomisini güçleneceğini de belirtiyor.

Kalkınma ve Yeniden İnşa İçin Avrupa Bankası ise hazırladığı tabloda göçmenlerin gelişinin her Avrupa ülkesine farklı bir etkide bulunacağını belirtti.

Avrupa Birliği yetkilileri, sonbahar hesaplamalarına göre, bu yıl içerisinde bir milyon, önümüzdeki yılda bir buçuk ve bir sonraki yılda ise yarım milyon göçmenin Avrupa Birliği’ne ulaşacağı hesabını yaptı.

Hesaplamalara göre, gelen bütün mültecilerin hepsinin aynı düzeyde kabul etmesi durumunda iç üretim brütünün önümüzdeki yıl 0.21 artacağını, 2017’de ise 0.26’lık bir artış yaşanacağı da belirtiliyor.

Göçmen akışının ise, Avrupa Birliği’nin kamu sektöründe çok sınırlı bir olumsuz etkisi olabileceği hesabı yapılıyor.

Göçmenlerin geçiş için kullandığı ülkelerde ise giderler bu yıl için yüzde 0.2 olarak hesaplanıyor. Önümüzdeki yıl ise, yüzde 0’larda seyredecek. Göçmenlerin hedef ülkelerinden olan Almanya’da ise 2015 yılı için giderler yüzde 0.2 olarak hesaplanırken, 2016’da ise hafif bir artış bekleniyor. İsveç için ise bu oran daha yüksek olacak.