Görgü tanıkları Paris'teki vahşeti anlattı

Paris’te dün gece düzenlenen eş zamanlı saldırıların görgü tanıkları vahşeti anlattı.

En az 100 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser salonunda bulunan görgü tanıklarından biri Reuters'e dehşet anlarını anlattı:

“10 ya da 15 dakika sürdü. Üç ya da dört kez silahlarını doldurup yeniden başladılar. Yerde yatanları da hedef alıyorlardı. O sırada sahnenin arkasına saklandık, silah sesleri kesildiğinde çıkışı bulma fırsatı yakaladık. Sokak kan içinde insanlarla, yaralılarla doluydu.”

Bir başka görgü tanığı ise şunları söyledi: 

“Herkes yaralıydı ve her yerde insanlar vardı. Ben konsolun arkasına saklandım. 20, 30’dan fazla ateş açıldı, rasgele açıyorlardı. İnsan bedenleri üzerine basarak kaçtım, her yerde kan vardı. Sokakta ölüler vardı.”

Fransa-Almanya dostluk maçının oynandığı Stade de France yakınlarında üç ayrı patlama oldu. Fransa Cumhurbaşkanı François Holland’ın da bulunduğu stattakilerin çıkmasına bir süre izin verilmedi. Orada bulunan bir görü tanığı dehşet anlatını şöyle anlattı;

“Birkaç dakika yürüdük ve aşağıya inerek sahanın içinde toplandık. Sonra bir anda ağlama sesleri duymaya başladık. Bu ağlayışlar yayıldı ve insanlar Paris’teki saldırılardan da haberdar olmaya başladı. Herkes koşmaya başladı. Güvenlik görevlileri çıkmak isteyenlere izin vermedi. Sonra dışarı çıkmaya başladık.”