Halep'te 25 sivil katledildi

Halep'te yaşanan çatışmalarda 25 sivil yaşamını yitirdi.

 

Halep kent merkezi ve çevre köylerde yaşanan çatışmalar gün geçtikçe şiddetleniyor. Rejim güçlerinin Halep’in kuzeyinde bulunan Heyan kasabası, doğudaki Dêr Hafir ve Beşe kasabaları, güneydeki El-Hadir köyüne yönelik top, füze atışları yanısıra, savaş uçakları ile yoğun bombardıman düzenledi. Rejim güçlerinin saldırıları sonucunda bir sivil yaşamını yitirirken çok sayıda sivil de yaralandı. Bölgede çok sayıda evde maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan El- Şîhan kavşağında rejim güçleri ve silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Halep’in güney doğusunda bulunan Xenasir ve Eseriya bölgesinde rejim güçleri ve DAIŞ çeteleri arasında çıkan çatışmalarda rejim güçlerinin Beni Zed bölgesine 20’den fazla top atışı gerçekleştirdiği bildirildi.

El-Şêx Seîd bölgesinde  silahlı grupların rejim güçlerinin olduğu alana attığı füzeler sonrası rejime ait bir tank imha edildi. DAIŞ çetelerinin El-Sifêra bölgesine top ve ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırıların sonucuna dair net bir bildi elde edilemedi.

Halep kent merkezi ve çevre köylerde bugün yaşanan çatışmalarda 24 sivil katledildi. Xalidiyê mahallesinde rejime bağlı keskin nişancılar bir çocuğu katletti.