Hollande milyonlara rağmen Çalışma Yasası’nda ısrarcı

Fransa’da hükümet, toplumun büyük bir kesiminin karşı çıkmasına rağmen yeni Çalışma Yasası taslağını geri çekmeyecek.

Çalışma Bakanı Myriam el Khomri tarafından hazırlanan ve sendikalar ile gençlik hareketlerinin karşı çıktığı yasa tasarısında sadece bazı değişiklikler yapılacak.

Seine-et-Marne ilinde bir şirket ziyareti sırasında konuşan Cumhurbaşkanı François Hollande, tasarının geri çekilmeyeceğini duyurdu. Tasarıda bazı ‘düzeltmelerin’ olabileceğini söyleyen Hollande, öngörülen yasanını ‘ileriye gidilebilmesi için’ gerekli olduğunu savundu.

SÜRESİZ SÖZLEŞMELERE AĞIRLIK VERİLECEK

Yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle Çarşamba günü yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilere atıfta bulunan Hollande, ‘tüm kesimlerin kaygılarına cevap verilmesi’ gerektiğini söyledi.

Sendikaların süreli iş sözleşmesi öneren işverenlere ek vergi getirilmesi talebine de değinen Hollande, talebin devlet ile sendikalar ve işveren birlikleri arasındaki müzakerelerde gündeme geleceğini kaydetti. Hollande, süresiz iş sözleşmelerinin oranının arttırılmasının temel hedef olduğunu da sözlerine ekledi.

İşsizliğin yüzde 10,5 ile oldukça yüksek olduğu Fransa’da süreli iş sözleşmeleri son yıllardaki iş sözleşmelerinin yüzde 80’inden fazlasını oluşturuyor.

YASAYA KARŞI 1 MİLYON 250 BİN İMZA TOPLANDI

Çalışma Yasa tasarısına karşı Çarşamba günü Fransa genelinde bazı sendikalar ile gençlerin çağrısıyla yüz binlerce kişi sokağa çıkmıştı. Yasanın tümüyle geri çekilmesini talep eden imza kampanyasına ise bugüne kadar 1 milyon 250 bin kişi katıldı.