Hugo Chavez’in saðlık durumu ‘hassas’

Hugo Chavez’in saðlık durumu ‘hassas’

Venezuela devlet başkanı yardımcısı, Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Küba'da geçirdiði kanser ameliyatının ardından "yeni komplikasyonlar" yaşadıðını ve durumunun ‘hassas’ olduðunu bildirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'i tedavi gördüðü Küba'da ziyaret eden yardımcısı Nicolas Maduro, Chavez’in saðlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Chavez'in en büyük kızı Rosa, damadı Jorge Arreaza ve Venezuela başsavcısı Cilia Flores’e ile birlikte kameraların karşısında çıkan Maduro, Chavez’in ‘Hassas bir durumda’ olduðunu söyledi. Maduro, "19 günün ardından Başkan Chavez'in saðlık durumu hassasiyetini koruyor. Ortaya çıkan komplikasyonlar tedavi sürecinin risksiz olmadıðını gösteriyor" dedi. Moduro, devlet başkanının yaşadıðı koplikasyonların bir akciðer enfeksiyonuna baðlı olduðunu kaydetti.

Geçtiðimiz yıl kanser olduðu tespit edilen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Kuba’da 11 Aralık günü ikinci kez ameliyat olmuştu. 1999 yılından beri devlet başkanı olan Chavez, Ekim ayında yapılan seçimleri bir kez daha kazandı.

Chavez’in anayasaya göre 10 Ocak günü yeniden yemin etmesi gerekiyor. Ancak saðlık durumu göz önünde bulundurularak bu tarihin 30 gün ertelenebileceði belirtiliyor.