IKEA'dan mal satmak için ucuz yemek uygulaması

İsveç firması IKEA mobilya satışlarını artırmak için ucuz yiyecek satışlarına giderek daha fazla ağırlık veriyor.

Şirketin yaptığı araştırmaların sonuçları İsveç'te bulunan 20 mağazasına gelenlerin yüzde 36'sının yiyeceklerin ucuz olmasından dolayı IKEA'yı tercih ettiğini gösteriyor.

48 ülkede yüzlerce satış mağazası bulunan IKEA'nın tüm satış merkezlerinde restoranları bulunuyor. Restoranlarda İsveç köftesinin yanı sıra o ülkenin halk tarafından tercih edilen yiyecekler de satılıyor.

IKEA'nın 2016 yılında 35,1 milyar Avro olan cirosunda yiyecek satışlarını payı 1 milyar Avro. Ancak bu miktar yeni mağazalar ve lokantaların açılmasına paralel olarak artış gösteriyor. IKEA'nın lokantalara yatırım yapmasının ve ucuz yiyecek satmasının esas nedeni lokantalara gelen müşterilerine mağazalarındaki ürünleri satabilmek.

KARNI DOYANLAR DAHA ÇABUK EŞYA ALMA KARARI VERİYOR

İsveç'te IKEA mağazalarına yakın işyerlerinde çalışan pek çok kişi öğle yemeklerini ucuz olduğu için IKEA'nın lokantalarında yemeyi tercih ediyor. Şirket sattığı yemeklerden diğer ürünlerden elde ettiği kar kadar kar elde edemiyor ama ucuz yemek algısını bir çekim gücü olarak kullanılıyor.

Şirket ucuz yiyecek satışlarını gelirleri attırmak için bir olanak olarak görüyor. ABD IKEA Food Şefi Gerd Diewald, İsveç köftelerinin en iyi koltuk ve kanepe satışları yaptığını, karnı doyan müşterilerin daha çabuk eşya alma kararı verdiklerini söylüyor.

IKEA, Paris, Londra, Toronto gibi büyük şehirlerde pop up adını verdiği restoranlar açtı. Şimdi de illerin dış semtlerinde satış mağazalarının olmadığı yerlerde de yiyecek satış yerleri açmaya hazırlanıyor.

IKEA'nın 48 ülkede bulunan 389 mağazasında yılda 650 milyon porsiyon yemek sattığı belirtiliyor.

IKEA PİCK UP BUTİK KONSEPTİNİ BAŞLATTI

IKEA bundan birkaç ay önce de Pick up butik olarak adlandırdığı yeni bir konsept başlattı. Stockholm'un Danderyd semtinde yeni açılışını yaptığı küçük mağazada çok az ürün bulunuyor. Mağazada ürünlerin satışı için danışmanlık yapılıyor ve sipariş alınıyor. Müşteriler kendilerine iletilen zamanda mağazaya gelerek sipariş ettikleri malları alabiliyor.