Irak El Kaide: El Nusra bize bağlı bir grup

Irak El Kaide: El Nusra bize bağlı bir grup

Irak'taki El Kaide lideri yayınladığı bir mesajda Suriye'de savaşan El Nusra Cephesi'nin  (Cephet-el Nusra) gerçekte kendilerine bağlı bir grup olduğunu ve Suriye'de İslami bir devlet kurmak amacı taşıdığını ilan etti.

Ebu Bekir El Bagdadi, cihatçıların sitesinde yer alan mesajında El Nusra'nın gerçekte, El Kaide'ye bağlı temel yapılanma olan Irak İslam Devleti'nin (ISI) bir kolu olduğunu duyurmanın zamanının geldiğini söyledi.  Bagdadi, her iki grubun bundan böyle Irak ve Doğu İslam Devleti adı altında hareket edeceğini söyledi.

El Bagdadi, diğer cihatçı gruplarla da, Suriye ve vatandaşlarının Şeriat kanunları ile yönetilmesi şartı ile ittifak kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Bugüne kadar El Nusra Cephesi sadece aşırı bir grup olarak değerlendiriliyor ve El Kaide ile bağlantılı olabileceği ifade ediliyordu.  Suriye'deki çatışmalarda intihar saldırıları ile gündeme gelen ve son aylarda gücünü arttıran bu grup, Türkiye sınırlarından sık sık geçerek Kürtlere saldırmıştı. Serekaniye'de geri mevzisi Türkiye olan bu grupla şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Gelen yeni bilgilere göre El Nusra grubu yeniden Serekaniye'ye saldırı hazırlığı içerisinde. YPG'nin olası bir saldırıya karşı kentteki gücünü arttırdığı öğrenildi.