İspanya'da işsizlerin sayısı 5 milyonu geçti

İspanya'da işsizlerin sayısı 5 milyonu geçti

Euro Bölgesi'nin dördüncü ekonomisi olan İspanya'da Ocak ayında da işsizlik oranı yaklaşık 60 bin kişi daha artarak yeni bir rekora ulaştı.

Resesyonda olan İspanya, benzeri görülmemiş bir kemer sıkma tedbirleri uygulamaya devam ederken, Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre Şubat ayında 59 bin 444 kişi daha işsiz kaldı. Bu da Ocak ayına göre yüzde 1,19'luk bir artışa denk geliyor.  Böylece ülkede iş başvurusu yapanların sayısı 5,04 milyona yükseldi.

Ülkedeki işsizlik oranı 2012 sonu itibariyle tarihi bir rekor düzeyine çıkarak yüzde 26,02 olarak kayda geçmişti.

Euro Bölgesi'nde işsizliğin en yüksek olduğu ülke İspanya olarak kalırken, genel olarak bu bölgenin tümünde işsizlikte rekor bir seviyeye ulaşıldı.  Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) 1 Mart günü açıkladığı verilere göre Ocak ayında Euro Bölgesi'ndeki işsizlik oranı yüzde 11,9'a çıktı. Aralık ayında bu oran yüzde 11,8 düzeyindeydi.

Eurostat, Ocak ayı itibariyle Euro Bölgesi'nin 17 ülkesinde 18,99 milyon kişinin işsiz olduğunu bildirdi. Sadece Ocak ayı içerisinde 201 bin kişi işsiz kaldı. Bir yıl üzerinden hesaplandığında ise işsizlerin sayısının 1,90 milyon arttığı kaydediliyor.