İspanya’da katliam hazırlığındaki 3 DAİŞ şüphelisi yakalandı

İspanya’da Charlie Hebdo benzeri büyük çapta bir katliam gerçekleştirmek üzere olan 3 DAİŞ çete üyesinin yakalandığı bildirildi.

İspanya’da Charlie Hebdo benzeri büyük çapta bir katliam gerçekleştirmek üzere olan 3 DAİŞ çete üyesinin yakalandığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Jorge Fernández Díaz, İspanya’da terörist saldırı hazırlığında olan 3 radikal dinci örgüt üyesinin yakalandığını duyurdu. Yaşları 26 ile 29 arasında değişen kişilerin Fas vatandaşı olduğunu kaydeden Diaz, bu kişilerin Paris’te Charlie Hebdo’ya yönelik katliama benzer bir saldırı gerçekleştirmek üzere olduklarını söyledi.

Bakan, yakalanan kişilerin İsrail’de düzenlenen bıçaklı saldırıları örnek aldıklarını iddia ederken, DAİŞ çetelerine üye olabileceklerini tahmin ettiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz aylarda DAİŞ’e eleman kazandırmaya çalışan onu aşkın kişinin yakalandığını hatırlatan İçişleri Bakanı, bu kişilerin eleman kazandırmaktan ziyade saldırı düzenleme amacında olduklarının altını çizdi.

Yine İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, yakalanan 3 DAİŞ şüphelisi İspanya’da yasal oturum hakkına sahipken, başkent Madrid’in güneydoğusundaki Vallecas ve Cañada Real’de faaliyet yürütüyorlardı.

İspanyol medyasında yer alan bilgilere göre de, operasyonlar kapsamında Madrid’de birçok evde aramalar yapılırken, operasyonlar daha önce yapılan telefon dinlemeleri sonucu gerçekleşti. El Pais gazetesi, bu görüşmelerde DAİŞ üyelerinin ‘İspanya’da acilen harekete geçilmesi’ yönünde sözler sarfettiklerini duyurdu.

İspanya İçişleri Bakanlığı istatistiklerine göre, Aralık 2011’den bu yana 171 radikal İslamcı örgüt üyesi gözaltına alınırken, bu yıl içinde yakalananların sayısı da 60’a ulaşmış oldu.