İsveç’te 1 Kasım nedeniyle Kobanê ile dayanışma etkinlikleri

1 Kasım Dünya Kobanê günü nedeniyle aralarında İsveç Sol Parti, Rojava Komiteleri ve Kürt derneklerinin yer aldığı sivil toplum örgütleri, İsveç’in başkenti Stockholm ile Göteborg ve Malmö illerinde bir dizi etkinilk örgütleyecek.

İlk etkinlik 31 Ekim Cumartesi günü Stockholm’un Årsta semtindeki Halk Evi’nde düzenlenecek. Saat 13.00’de başlayacak olan seminerde PYD Temsilcisi Rojava’daki son gelişmeleri, Rojava Komitesi temsilcileri komitelerin çalışmaları, İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi yöneticileri ise, Kuzey Kürdistan’daki son gelişmeleri ve Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak seçimleri ele alan konuşmalar yapacaklar.

1 Kasım Dünya Kobanê gününde ise Kobanê ve Rojava Devrimi ile dayanışma amacıyla kitlesel bir gösteri düzenlenecek. Saat 13.00’de Humlegården Parkı’nda toplanacak olan göstericiler, il merkezine doğru yürüyüşe geçecekler.

2 Kasım akşamı da Stockholm’un Mariatorget Meydanı’nda bulunan Rival Otel’de İsveçli, Kürt ve Türk sanatçıların katılımlarıyla Kobanê’nin yeniden inşasına katkıda bulunmak amacıyla bir gece düzenlenecek. Saat 19.00’da başlayacak galadan elde edilecek tüm gelirler Kobanê’ye gönderilecek.

Rojava Komitesi, Kobanê günü dolayısıyla Rojava ve Kobanê’deki son gelişmelerin ele alındığı bir bildiri yayınladı. “Kobanê tarih yazdı. Çocuklar geleceği yazacak” başlıklı bildiride, Rojava Komitesi’nin DAİŞ çeteleri tarafından yakılıp yıkılan Kobanê’nin yeniden inşasına katkıda bulunmak için yeni bir okul inşa ettiği belirtiliyor ve tüm insan hakları savunucularına maddi destekte bulunmaları çağrısında bulunuluyor.

GÖTEBORG’DE MİTİNG, YÜRÜYÜŞ VE PANEL DÜZENLENECEK

Göteborg ilinde de 1 Kasım Dünya Kobanê günü nedeniyle  İsveç Sol Parti, Rojava Komitesi ve İsveç Demokratik Kürt Merkezi tarafından ortak bir miting ve yürüyüş yapılacak.

1 Kasım Pazar günü Heden’de bir araya gelecek olan göstericiler, Gustaf Adolf Meydanı’na doğru yürecekler.

7 Kasım günü de Göteborg’de Kadın Halk Yüksek Okulu’nda Rojava Komitesi ve PYD temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacakları Kobanê konulu bir seminer düzenlenecek.

ROJAVA YOL GÖSTERİYOR

Malmö ilinde Sol Parti, Genç Sol, Ciwanen Kurd ve Herşey Herkese adlı örgütlenme tarafından “Rojava yol gösteriyor, Erdoğan’ın devlet terörizmini durdur” parolasıyla düzenlenen gösteri Möllevångstorget Meydanı’nda saat 13.00’te başlayacak