İtalya’dan Shell için yolsuzluk soruşturması

Milano başsavcılığı İngiliz ve Hollanda’nın ortak şirketi olan Shell hakkında soruşturma başladı.

Milano başsavcılığı İngiliz ve Hollanda’nın ortak şirketi olan Shell hakkında soruşturma başladı. Soruşturma kapsamında şirketin Nijerya’daki yaptığı belirtilen yolsuzluklar araştırılacak.

İtalyan gazetesi Corriera della Sera’nın haberine göre, Milano başsavcılığı İngiltere ve Hollanda’nın ortak şirketi olan Shell hakkında, Nijerya’da yaptığı belirtilen yolsuzlukları araştırmak için soruşturma başlattı.

Shell sözcüsü, mali müşavirler ve araştırmacılardan oluşan bir grubun, şirketin La Haye’deki merkezini ziyaret ettiğini belirtti. Sözcü ziyaretin Nijerya hükümeti ile şirket arasında petrol yatakları ile ilgili anlaşmazlıklardan kaynaklandığını da duyurdu. Shell’in soruşturma kapsamında yetkililerle işbirliği yaptığı da sözcü tarafından duyuruldu.

Soruşturma kapsamında Milano ve La Haye savcılığının ortak bir ekip kurduğu, ortak çalışma yürüttüğü ve 50 dolayında polisin görevlendirildiği de öğrenildi. Soruşturmada görev alan bazı İtalyan polislerin 17 Şubat’ta Shell Merkezi’ne yapılan baskında yer aldığı da belirtiliyor.

İtalya Enerji Grubu’nu da kapsayan soruşturma 2014 yılında Milano başsavcılığı tarafından başlatıldı.